Još ne koristite "WIP u oblaku"? Pogledaj prednosti?

WIPa i WIPOSa spremni za EURE – javite se za nadogradnju

Back to Blog

WIPa i WIPOSa spremni za EURE – javite se za nadogradnju

Poštovani korisnici

Objavljujemo informaciju da smo spremni za nadogradnju “WIP centralnog sustava” i “WIPOS fiskalne blagajne” na verziju koja je spremna za uvođenje valute EUR u RH nakon 01.01.2023.

Prije nove godine, i prije akcije prijenosa početnih stanja, i WIP i WIPOS programi se MORAJU nadograditi na verziju noviju od 13.12.2022.

Zato molimo sve korisnike da nam se jave s prijedlogom termina za naše spajanje isključivo pisano, i to putem “Viber”, “Telegram” ili “WhatsApp” aplikacije, na broj telefona 091 251 3071.

U pisanom zahtjevu za dogovor, molimo Vas da navedete sljedeće, za svako računalo na koje se trebamo spojiti :

 1. Tvrtku koju zastupate
 2. Datum i vrijeme koje Vam odgovara za naše spajanje (molimo nemojte napisati “bilo kada”, jer tada samo produljujemo vrijeme dogovora oko termina)
 3. Opis računala na koje želite da se spojimo u predloženom terminu (npr. Poslovnica SPLIT Kasa1)
 4. ID broj za spajanje i lozinku iz “RustDesk” aplikacije za spajanje, (više ne koristimo TeamViewer! iz poznatih razloga)
  !! Ako “RustDesk” već imate instaliran na svom računalu (slika ispod ovog teksta prikazuje kako izgleda ikonica RustDesk programa), samo ga pokrenite i unutra pročitajte ID broj i lozinku (slika2 ispod ovog teksta prikazuje mjesto u RustDesku na kojem se može pročitati ID broj i lozinka).
  !! Program “RustDesk”, ako ga još nemate instaliranog na ciljnom računalu, možete preuzeti ovdje : Preuzimanje RustDesk aplikacije za spajanje na Vaše računalo, zajedno sa slikovnim uputama za instalaciju i uvid u ID broj i lozinku.

U dogovoreno vrijeme, molimo samo da pokrenete “RustDesk” i ostavite ga pokrenutog do našeg spajanja.
Putem aplikacije s kojom komuniciramo (Viber, Telegram ili WhatsApp) ćemo Vam se povratno javiti nakon što završimo nadogradnju tog programa.
Okvirno, nadogradnja “WIPOS blagajne” traje maksimalno 10 minuta, a “WIP centralnog sustava” – jako ovisno o broju poslovnih godina i količini podataka – računajte do 1 sat.

Važne napomene :

 • Ako koristite i “WIP centralni sustav” i “WIPOS fiskalnu blagajnu” (ili više njih), znajte da moramo nadograditi cijeli sustav, dakle i “WIP centralni sustav” i “WIPOS fiskalne blagajne” istovremeno, jer nakon nadogradnje npr. samo “WIP centralnog sustava”, nenadograđene “WIPOS fiskalne blagajne” više tehnički ne mogu komunicirati s nadograđenim “WIP centralnim sustavom” jer nemaju znanja o vrijednostima prijenosa valute. Zato Vas molimo da organizirate da nadogradimo istovremeno i “WIP centralni sustav” i nakon toga “WIP fiskalne blagajne”
 • Ako “WIP centralni sustav” koristite u oblaku, ne trebate nam pokretati “RustDesk” za naše spajanje, nego nam samo javiti termin kada se možemo spojiti i obaviti nadogradnju, a u to Vas vrijeme molimo da osigurate da su svi Vaši korisnici WIPa u oblaku, zatvorili svoj WIP (akcija u WIPu “Parametri” > “Izlaz iz programa”) prije nego zatvore prozor oblaka.
 • zahtjeve emailom nećemo razmatrati jer su jednostavno prespori u komunikaciji, a što troši jako puno energije … ako nemate mogućnost komunikacije navedenim chat aplikacijama, budite nas slobodni nazvati telefonom ili nam poslati SMS poruku sa zahtijevanim podacima, kako Vam je već zgodnije.
 • ova nadogradnja nema veze s prijenosom poslovne godine. Uslugu prijenosa poslovne godine je poseban proces koji ćemo naknadno dogovoriti, a obaviti ćemo ga puno jednostavnije jer ćemo već sada od svih Vas dobiti podatke za naše spajanje putem “RustDesk” aplikacije koja nema onih problema koje ima stara “TeamViewer” aplikacija koja nam je time i drastično otežavala spajanje, jer ste npr. i Vi imali svoju demo verziju TeamViewera instaliranu na računalu.
 • nadogradnja WEB stranica : za WEB stranice smo napisali poseban program koji će 01.01.2023. obaviti preračun svih proizvoda iz prodajnog katalog u EURe, te zamijeniti dualnu valutu iz “EUR” u “HRK”. Za ovu nadogradnju nam ne trebate ništa dostavljati, jer ćemo je obaviti na WEB serveru.
 • nadogradnja WIPO (WIP otpremništvo) : ako koristite WIPO program, evo informacije da ćemo njega migrirati u EURe prilikom prijenos poslovne godine WIP centralnog sustava.

 

Ako na svom računalu već imate instaliran “RustDesk” program za naše spajanje, dole slike pokazuju ikonicu “RustDeska”, ali i prozor u kojem možete pročitati ID broj i lozinku.

Back to Blog