Još ne koristite "WIP u oblaku"? Pogledaj prednosti?

EuroCroKalkulator – aplikacija za pomoć pri podjeli iznosa računa u eurima; na kune i eure

Back to Blog

EuroCroKalkulator – aplikacija za pomoć pri podjeli iznosa računa u eurima; na kune i eure


Opis

Budući da će se u prva dva tjedna nakon 01.01.2023., u trgovinama moći plaćati i u kunama i u eurima, napravili smo i na “GooglePlay trgovini” objavili malu Android aplikaciju za pomoć u podjeli ukupnog iznosa računa u eurima na željeni iznos u kunama i eura, a kako bismo si olakšali i pojednostavnili potrošnju kuna u tom periodu, i možda izbjegli čekanje pred bankama.

Instalacija

Na svojim telefonima, aplikaciju možete potražiti u “GooglePlay trgovini” tako da pretražujete riječ : “EuroCroKalkulator“,
ili možete slijediti ovu poveznicu s računala i instalirati je s računala na Vaš telefon – ako Vam je ovo računalo povezano s istim Google računom kao i Vaš telefon : EuroCroKalkulator – GooglePlay trgovina

Donosimo opis aplikacije koji smo objavili uz nju, s primjerom korištenja, pa možete i bez da je instalirate odlučiti hoće li Vam u Vašem načinu korištenja ista koristiti kao kupcu, kao trgovcu, ili pak nikako.

EuroCroKalkulator

U Republiku Hrvatsku se nakon 01.01.2023.g. uvodi Euro. Nakon tog datuma svi će izdani računi u trgovinama biti ispostavljeni u Eurima. No ipak, ti će se računi u prva dva tjedna od navedenog datuma, ipak moći platiti i kunama i eurima. Na ovaj će način svi građani moći potrošiti zaostalu gotovinu u kunama bez potrebe za odlaskom u banku i zamjenom tih kuna za eure.

Ova aplikacija može pomoći upravo u podjeli ukupnog iznosa računa u eurima na željeni iznos kuna i eura.

Na primjer : na blagajni nakon 01.01.2023. dobijemo račun u iznosu od 358.55€. Ako ovaj iznos unesemo u aplikaciju, ona će nam javiti da je to ukupno 2.701,49kn (preračunato po tečaju konverzije). Sada možemo odlučiti s koliko kuna želimo djelomično uplatiti ovaj račun. Uzmimo za primjer da imamo 1800kn koje želimo potrošiti. Taj kunski iznos ćemo unijeti u aplikaciju nakon čega će nam ona izračunati da je za podmirenje cijelog računa još potrebno platiti 119.65€. Ako u gotovini imamo 150€, i taj iznos možemo upisati u aplikaciju, nakon čega će ona izračunati koliko nam kuna ili eura trgovac mora vratiti. U ovom slučaju bi to bilo 30.35€ (iznimno, ako trgovac nema dovoljno eura u blagajni, može nam vratiti i 228.68kn).

Back to Blog