Na što se odnosi cijena u katalogu?

Navedene cijene se odnose na jednu “Licencu za korištenje” navedenog WIP programa.

Što je “Licenca za korištenje”?

“Licenca za korištenje” (kraće “Licenca”) je pravo na korištenje pojedinog WIP programa.
Jedna licenca se odnosi na jednog korisnika, unutar jedne tvrtke, unutar jednog mjeseca.

Npr. cijena u iznosu 100kn za program (modul) “WIP veleprodaja” omogućuje jednom WIP korisniku, rad u  njegovoj verziji programa “WIP veleprodaja”, unutar jedne tvrtke, u trajanju od jednog mjeseca. Nakon isteka jednog mjeseca, licencu je potrebno produžiti plaćanjem naknade za dodatni mjesec.

Mjesto instalacije

WIP Program se može instalirati na :

  • Vaše lokalno računalo, ili u
  • WIP OBLAK
    “WIP oblak” se može zakupiti na našim serverima. WIP oblak je u stvari virtualno računalo, koje je stalno uključeno i stalno je priključeno na brzi Internet, te se njemu pristupa sa Vaših računala običnom ikonicom. U “WIP oblak” se instalira glavni WIP program, i pripadajuća baza podataka, kao i po jedan WIP progam za svakog licenciranog WIP korisnika unutar jedne tvrtke. Na ovaj način svi WIP korisnici mogu WIPu pristupiti sa bilo koje fizičke lokacije, koja je priključena na Internet.
    Više o zakupu i prednostima “WIP oblaka” kao vrlo vrijednoj imovini, možete pročitati ovdje : WIP Oblak

Kupio sam WIP i što sada?

Ako instalaciju želite obaviti na svoje računalo, tada napravite sljedeće :

  1. instalirajte naš TeamViewer na svoje računalo – više o instalaciji možete pročitati ovdje
  2. kontaktirajte nas putem Telegram aplikacije, na broj : 091 251 3071. U poruci navedite naziv Vaše tvrtke i ID broj iz prethodno instaliranog “TeamViewer-a”. Mi ćemo se spojiti, obaviti instalaciju i podešavanje svih WIP progama koje ste kupili i uvesti Vas u rad.

Tvornički obnovljena računala. Što je to?

Tvornički obnovljena računala, laptopi, monitori, i ostalo, (eng. refurbished) se ne nabavljaju pojedinačno, ili od malih korisnika. Ova oprema uglavnom dolazi u većim količinama od leasing kuća, nakon isteka nekog od većih Ugovora.

Naime, prema poslovnom modelu u kojem tvrtke ne kupuju računala, nego ih uzimaju u najam (slično automobilima na leasing), računala su uvijek u jamstvu. Nakon isteka jamstva proizvođača (od 1. do 3. godine), leasing povlači rabljenu opremu natrag prema proizvođaču, te ovisno o očuvanosti iste, daje najmoprimcu novu opremu prema boljim ili lošijim uvjetima.

Leasing kuće ne financiraju “entry level” opremu (jeftine laptope i računala koje se mogu naći u trgovinama širokog asortimana), baš zato što se takva oprema nakon isteka jamstva ili pokvari ili nema više nikakvu vrijednost, nego financiraju isključivo profesionalnu opremu odnosno enterprise računala, koja će nakon isteka jamstva uglavnom nadživjeti novu opremu niže klase. Nakon temeljite provjere, proizvođači putem leasing kuće opremu stavljaju ponovno na tržište i to u većim količinama. Odatle dolaze refurbished računala, printeri, monitori i ostalo.

NAPOMENA

Sva prijenosna računala koja se isporučuju kao tvornički obnovljena, nemaju otisnuta HR slova na tipkovnici.